Gezellige filmavond
Bij Madam Pot-thé thuis, Pothé

Bij Madam Pot-thé thuis | nr. 7

Mijn weekend bestond uit een mix van ontspanning en werk, met een filmavond, klussen in huis, een gezellige avond in het Jeugdhuis, het verwerken van vlees, een bezoek aan de rommelmarkt en drukke werkdagen.

Vrijdag

Nadat ik een dag bij mijn ouders had gewerkt, keerde ik huiswaarts. We besloten om ’s avonds gezellig thuis te blijven en een film te kijken in het zeteltje. Koken stond niet op mijn verlanglijst, dus ik zette de frietpot aan voor wat snacks. Terwijl ik snacks op mijn schoot had, keek ik schaamteloos een aflevering van Camping Coppens. Genieten!

Met het vooruitzicht van een filmavond besloot ik de kaarsen in de woonkamer te vervangen. De kleurrijke kaarsenhouders werden vervangen door herfstkleuren. Nadat ik alle kaarsjes had aangestoken, zaten we klaar om de film “The Unforgivable” op Netflix te kijken. Het verhaal was goed, maar helaas viel ik in slaap tijdens de film. Ik ben echter van plan om hem nogmaals op te pakken en verder te kijken.


Zaterdag

Zoals elke week werkten we aan de renovatie van ons huis. De dag begon met een bezoek van iemand die kwam kijken voor de plaatsing van een nieuwe regenput. In onze tuin staat een prachtige rode beuk, en we hoopten dat dit geen problemen zou veroorzaken tijdens de plaatsing van de regenput… Maar het valt allemaal nog af te wachten.

Verder hebben we het bergkot leeggemaakt, aanpassingen gedaan aan de rioleringsleuven, begonnen met graven aan de gevel om de funderingen te inspecteren en zijn we naar het containerpark geweest. We waren vrij vroeg klaar, dus besloten we ook nog even een sanitairshowroom te bezoeken.

Na het (harde) werk stond er iets leuks op de planning. Het was de afsluiting van het werkjaar van het Jeugdhuis in Kruishoutem, waarvan ik enkele jaren voorzitter ben geweest. Dit jaar besloot ik dat het mijn laatste jaar was, dus dit was echt mijn laatste keer om iets te helpen organiseren. Het was een gezellige avond om bestuursleden en helpende handen te bedanken, met hapjes en drankjes. Tegen de tijd dat we aan tafel gingen zitten, was het al bijna donker, maar de kaarsen op tafel creëerden een aangename sfeer. Nadat we samen hadden opgeruimd en afgewassen, besloten J. en ik om nog iets te drinken en bij te praten. Terwijl we gezellig op een bankje zaten, hoorden we plotseling iemand vallen. Toen bleek dat de persoon niet meteen kon opstaan, besloten we te helpen om de man, die te veel had gedronken, weer op zijn fiets te krijgen.

Nadat onze goede daad was volbracht, besloten we naar huis te gaan.


Zondag

Er was veel vlees overgebleven van gisteren. Véél vlees. Ik bracht het grootste deel mee naar huis, omdat niemand veel ruimte in de vriezer had. Zondagochtend was ik druk bezig met het verpakken van vlees voor de vriezer en het afbakken van kippenbouten die uit de vriezer waren gehaald. Ik maakte drie verschillende marinades, dus de komende weken kunnen we genieten van heerlijk gemarineerde kippendijen.

Vroeg in de middag had ik afgesproken met een vriendin die ik al een tijdje niet had gezien. We hadden besloten om naar de rommelmarkt in Waregem te gaan en daar gezellig iets te drinken. Hoewel de rommelmarkt niet erg groot was en we niets kochten, bleek het centrum ook een braderie te hebben, dus konden we gezellig verder rondslenteren. We genoten van oliebollen, zaten op een terrasje, en de middag vloog voorbij. Hoewel J. en ik elkaar niet vaak zien, maakt dat onze vriendschap niet minder hecht. Ik geniet er altijd echt van om haar weer te zien.


Maandag

In de ochtend kwam ik langzaam op gang. Ik moest administratief werk doen en een opdracht starten voor een vaste klant. De opdracht bestond erin een presentatie aantrekkelijker te maken en deze in de huisstijl te zetten. Het was een prettige opdracht om aan te werken, terwijl enkele afleveringen van “Lisa” op de achtergrond afspeelden.

De middag verliep zoals de voorgaande weken, bij een vaste klant in Sint-Martens-Latem. Ik had een uitgebreide to-do-lijst voor de middag, waardoor de tijd snel voorbijvloog en voordat ik het wist, was het al 17:30 uur, tijd om naar huis te gaan.

Bij thuiskomst ging ik meteen door met de presentatie, want ik wilde wat vooruitgang boeken voor dinsdagochtend. De aannemer had laten weten dat ze dinsdag onze riolering zouden aanleggen, en ik wilde daar graag aanwezig zijn bij de start. Om 20:00 uur had ik nog een vergadering voor een nieuw geboortekaartje, en daarna ging ik weer verder met de presentatie.

Dinsdag

Helaas had ik de briefing niet volledig begrepen, waardoor ik op dinsdag langer moest werken dan gehoopt. Maar ik besloot mijn computer mee te nemen naar de verbouwing en vanaf daar te werken, en dat verliep prima!

Mijn papa had een dag vrij genomen om te helpen in het huis, zodat hij kon bijspringen waar nodig bij de aannemers. Na de lunch moest ik helaas vertrekken, want die middag had ik mijn allereerste echte les van mijn nieuwe opleiding. Maar de start van de dag verliep allesbehalve soepel. Ik arriveerde keurig op tijd, maar de parkeerplaats was overvol. Echt helemaal vol. Ik reed een paar rondjes, maar er leek niemand te vertrekken. Uiteindelijk moest ik elders een parkeerplek zoeken en belandde ik op de parkeerplaats van het station Gent-Sint-Pieters. Parkeren was hier geen probleem, maar de uitgang vinden was een uitdaging. Tegen die tijd was het al 14 uur, dus de les was al begonnen. Ik moest nog zo’n tien minuten lopen naar de campus en kwam helemaal bezweet en met een rode kaken in de les. Na een boze blik van de coördinator nam ik plaats en kon ik de les volgen. Het was zeer interessant en ik was echt geboeid tot het einde.

Na de les ging ik even langs het huis om de voortgang van de dag te bekijken, en tot mijn verbazing waren ze veel verder gekomen dan ik had verwacht. Ik was dus absoluut tevreden met de dag!

’s Avonds besloot ik nog enkele uren aan mijn bureau te gaan zitten om de les te herhalen en een ’to-read’ en ’to-do’ lijstje op te stellen voor de komende week op basis van de lesstof. Het is duidelijk dat dit een intensief traject wordt, zelfs vanaf dag één.

2 gedachten over “Bij Madam Pot-thé thuis | nr. 7

  1. Ik was vorige week na zeer lange tijd nog eens in Sint-Pieters en ik vond zelfs in het station mijn weg niet goed :p En zalig, zo’n snackskesavond. Wij gebruiken onze frietketel niet meer, maar de airfryer maar vanuit een airfryer is dat toch zo lekker niet vind ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *