Bij Madam Pot-thé thuis, Pothé

Bij Madam Pot-thé thuis | nr. 6

Deze hele week stond zonder dat ik het wou uit 1 ding. MUGGENBETEN. Er was wel ook één speciale dag deze week, namelijk de eerste dag van mijn nieuwe opleiding. Spannend! Verder werkte ik voornamelijk, keek ik wat tv en las ik in mijn boek.

Dinsdag

Zoals ik in mijn vorig dagboekje vertelde was dinsdag de eerste dag van mijn nieuwe opleiding. Ik was mooi op tijd vertrokken, zodat ik geen stress hoefde te hebben rond parkeren. De opleiding gaat door op de campus waar ik mijn eerste diploma hoger onderwijs ook haalde. Het voelde toch wat vreemd om hier zoveel jaar later terug rond te wandelen tussen de studenten.

Als eerste kregen we een inleiding met allerlei praktische info, gevolg door een eerste keynote. Ik stak al meteen nieuwe dingen op en werd zo nog enthousiaster over mijn inschrijving. Als afsluiter was er de mogelijkheid om te netwerken met de andere cursisten en de coaches, tijdens het eten van een stukje pizza. Geslaagde eerste avond!

Woensdag

Niet lang weggeweest! Tijdens mijn weekje verlof belde Fun met de vraag of ik nog enkele dagen extra kon bijspringen bij hen, dus na een weekje rust was ik hier al terug op post. Het was een rustige dag, met nog geen al te strakke deadlines.

Wanneer ik thuis kwam was Jelle al bezig met koken. We aten heerlijke ovenbroodjes met kippeburgers, gebakken ajuin en cheddarkaas. Top! We keken samen een aflevering Niveau 4, ik keek nog een aflevering Familie en dook erna nog even in mijn boek. Ik zat goed in mijn boek & wanneer ik in bed gekropen was besloot ik daar ook eerst nog een hoofdstukje te lezen alvorens toch mijn ogen te sluiten.

Donderdag

Nog een dagje werken bij Fun in Brugge. Eén van de collega’s had op vrijdag haar laatste werkdag hier en trakteerde op een ontbijtje. Lucky me, mocht ik ook een hapje mee-eten. Ik schoof niet aan voor een uitgebreid ontbijtje, maar nam gedurende de dag af en toe een klein ontbijtkoekje of stukje kaas om te snacken. Fantastisch! Op sommige dagen heb ik niet veel nodig om gelukkig te zijn.

Bij thuiskomst deed ik eerst en vooral mijn broek uit. Ik was gedurende de dag echt gék geworden van de jeuk in mijn muggenbeten. De beten zijn ondertussen bijna 2 maand oud, maar jeuken nog steeds zo hard. En de bulten blijven maar groeien, roder worden & harder worden. Nadat alle beten weer grondig waren ingesmeerd met zalf, trok ik mijn chill outfit aan en kroop in de zetel om nog een afleveringetje Familie te kijken en nog een paar hoofdstukjes in Twillight te lezen alvorens te gaan slapen. De coldpack was mijn beste vriend gedurende de avond.

Vrijdag

Wat een nacht. Ik ben zo vaak wakker geworden door de jeuk. Telkens opnieuw moest ik opstaan om de coldpack uit de frigo te halen (voor de vriezer moet ik naar buiten, dus geen optie ’s nachts) en mijn beten even te verkoelen. Dan viel ik terug in slaap voor een uurtje, om terug wakker te worden van de jeuk.

In de ochtend ging ik dan ook vanaf dat de apotheek open was op pad om antihistamine pilletjes te halen. Ik mocht er al meteen eentje innemen, maar voel helaas nog niet veel verschil. Vanavond voor het slapen mag ik nog eentje. Ik leef op hoop!

2 gedachten over “Bij Madam Pot-thé thuis | nr. 6

  1. Amai die muggenbeten, verschrikkelijk! Ik had een tijd terug ook zo’n joekel op mijn been en ben dan bij de apotheek een zalfje gaan halen omdat ik er ook gek van werd. Dat hielp gelukkig wel goed tegen de jeuk bij mij. Die beet zelf is al lang weg maar ‘k zie het nog altijd op mijn huid dat ze er gezeten heeft. Hopelijk ben je er ook snel van af! En zo leuk dat je Twilight leest! Heb je die al ooit eens gelezen?

    1. Oh, fijn dat bij jou een zalf wel geholpen heeft! Hopelijk verdwijnen de plekken op de huid op een dag ook nog helemaal :D. Ondertussen is ook hier de jeuk gelukkig over! Ik denk niet dat ik de boeken al eerder gelezen heb… Ik dacht de films gezien te hebben. Maar nu ik deel 2 aan het lezen ben komt dit mij al helemaal niet meer bekend voor. Dus waarschijnlijk na 1 film gestopt met kijken. Heb jij ze wel gelezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *