Kaasplank
Bij Madam Pot-thé thuis, Pothé

Bij Madam Pot-thé thuis | nr. 9

Maandag: Bij Brummo en een gezellige avond

Na een half dagje van thuis uit aan mijn administratie te werken vertrok ik na de middag zoals gewoonlijk naar Brummo. Een vaste klant van Madam Pot-thé. We waren van plan om één van de nieuwe gebouwen te bezoeken, maar helaas stonden we voor een gesloten deur. Bouwverlof dus. Ondanks dat kleine ongemak verliep de rest van de namiddag soepel. Ik werkte aan een marketingplan en vinkte enkele taken af van mijn to-do lijst.

’s Avonds besloten we het simpel te houden en genoten van heerlijke pompoensoep met zelfgemaakt platbrood. Het brood maakte ik al op zondag, dus ja, dat stond snel op tafel! Luxe. We sloten de dag af met nog een aflevering van “The Stranger” op Netflix. De avond vloog voorbij.

Dinsdag: Productief en een smakelijk avontuur

Dinsdag stond in het teken van productiviteit. Ik werkte aan verschillende projecten die op mijn to-do lijst stonden, maar verder gebeurde er niets bijzonders. ’s Avonds besloten we een nieuw recept uit te proberen. Eentje van van Chicklovefood: snelle Turkse wrappizza’s. Spinazie was nooit mijn favoriete groente, dus dit was een uitdaging. Maar omdat ik nog nooit rauwe spinazie had gegeten, gaf ik het een kans. And guess what? Het was een succes! Zelfs Jelle vond de wrap heerlijk, en we vonden niet dat we iets aan smaak inboetten vanwege de gezonde twist. Nog nog nog!


Woensdag: Verbouwen en haar verjaardag

Woensdag begon met werken in onze verbouwing in de voormiddag. Gelukkig regende het niet, dus besloten we buiten verder te gaan met het plaatsen van wachtbuizen en regenwaterafvoeren. ’s Middags trakteerden we onszelf op heerlijke wafeltjes die Jelle had meegebracht van zijn werk en daarna ging ik nog even aan het werk.

Om 17 uur hadden we afgesproken bij mijn ouders. 1 november is de verjaardag van mijn moemoe. En hoewel we enkele jaren geleden afscheid van haar hebben moeten nemen, blijven we deze dag vieren. Mijn moemoe was echt de vrouw van mijn leven! Mijn beste vriendinnetje. We genoten van een kaasplank, net zoals zij dat de laatste jaren op haar verjaardag ook graag deed.

Donderdag: Pakketjes en een mode-avontuur

Donderdag was een dag vol verwachting, want ik wachtte op twee pakketjes. Mijn eerste pakket: nieuwe keukenmessen. Ons grote mes was vorige week gesneuveld bij het snijden van een pompoen, dus bestelde ik meteen nieuwe. Het tweede pakket arriveerde rond de middag bij mijn ouders. Ik had bottines en broeken besteld op BestSecret en was super benieuwd. Woehoe! Woensdagavond ontdekte ik nog dat ik vorige winter al nieuwe bottines had gekocht, dus eigenlijk had ik ze niet nodig. Oeps. Neen, ik was ze niet opzettelijk vergeten. Ik vind ze nog steeds heel leuk! Maar. Gelukkig was ik niet onder de indruk van de schoenen die ik besteld had. Dus met weinig spijt stuur ik ze terug. De broeken daarentegen pasten allemaal! Een luxe voor mij, omdat ik een hekel heb aan broeken passen. Ik deed nog een nabestelling voor enkele andere maten & wanneer die aankomen kan ik dan kijken welke ik zal houden.

In de avond bereidden we een recept van “Gewoon wat een studentje ’s avonds eet” – gnocchi met pesto en tijm. Helaas had ik niet in de gaten dat het recept bedoeld was voor slechts één persoon, dus het was een bescheiden portie voor ons beiden. Maar ik kan je vertellen, de gebakken gnocchi was ongelooflijk lekker.


Vrijdag: Zelfgebakken brood en verse soep

Op vrijdag stond brood bakken en soep maken op het programma. Ik deed dit tussen het werken door, waardoor het een zeer productieve dag werd. Voor het avondeten reden we nog snel even naar de Hubo om materiaal voor zaterdag te halen zodat we verder konden. Helaas resulteerde dit in een baalavond, nadat ik de nieuwe actie niet goed gelezen had en we zo dus €12,50 te veel betaald hebben.

Eenmaal thuis hoefden we gelukkig niet meer te koken, want we hadden na lange tijd nog eens pizza’s als avondmaal. En dan de easy way, uit de vriezen & in de oven. Dus neen, geen zelfgemaakte. We keken samen nog de film ‘don’t breathe’, maar dit vond ik geen aanrader. Ik heb hem wel uitgekeken.

Zaterdag: Vogelnesten op mijn hoofd & smalle spatels

Een dagje verbouwen. In de regen. Amai, wat een onaangenaam weer om in te werken. In de voormiddag legden we enkele wachtbuizen. Dit klusje moest grotendeels buiten gebeuren en dus waren we helemaal doorweekt. Ik warmde af en toe zelfs een tasje water op, gewoon om mijn handen aan op te warmen. Een ander belangrijk, maar blijkbaar gevaarlijk, klusje die dag was het schoonmaken van de schouw. Op het gelijkvloers is de schouw al weg & de schoorsteen is er ook al af, maar op het eerste verdiep is de schouw nog. En die zat vol. Vol met takjes en allerlei, aangebracht door de vogeltjes gedurende de jaren. Wat ik niet wist, maar eigenlijk wel had moeten weten, is dat er ook allemaal stenen inzaten. Formaat baksteen. Dus toen ik met de hark vol goede moed vanop mijn laddertje begon te porren in het geheel, kreeg ik vanalles op mij, waaronder dus ook stenen… Eind goed al goed. De schouw is leeg & ik ben er nog goed vanaf gekomen.

In de avond ging ik nog langs bij een vriendinnetje, waar een Tupperware-avondje georganiseerd werd. Ik was niet van plan iets te kopen, maar ging toch overstag. Een smalle spatel! Nog nooit van gehoord, maar klonk interessant. Iemand ervaring mee?


Zondag: Batterijtjes opladen en weeral kaas

Na wat taakjes in huis kwam Fiens Camera langs, om samen door de resultaten te gaan van onze samenwerking. Samen hebben we mini-kerstshoots georganiseerd, met gepersonaliseerde kerstkaartjes als resultaat. We gingen samen door de ontwerpen van onze klanten en finaliseerden ze allemaal zodat ze de deur uit konden.

In de namiddag had ik iets heel leuk op de planning staan. Ik had afgesproken met mijn vriendinnetje L. om samen te gaan wandelen en een theetje te drinken. We genoten samen met haar kindjes en hond van een wandelingetje rond de Donkvijver in Oudenaarde. De kindjes hadden er minder zin in dan ons. Maar L. met kindje 1 de draagdoek en ik met kindje 2 in de buggy was de ideale oplossing. We genoten van het zonnetje en praatten heerlijk bij. Bij L. thuis dronken we nog een theetje en koffie & aten we een stukje vers gebakken brownie. Heerlijke zondagnamiddag en mijn batterijtjes waren terug helemaal opgeladen.

Samen met Jelle genoot ik nog van een kaasplankje als avondeten. Restjes ja, we kochten niet weeral zoveel kaas. Ondertussen keken we de film ‘Loft’. Ik had hem vroeger al eens gezien en heb het idee dat ik hem toen beter vond dan nu. Alweer geen filmsucces dus.

Eén gedachte over “Bij Madam Pot-thé thuis | nr. 9

  1. Haha, mijn schoonmoeder heeft zo’n smalle spatel van Tupperware! Die wordt daar toch regelmatig gebruikt om glazen potjes leeg te maken dus het ding zal wel eens van pas komen denk ik. Maar bedenk me net dat je met spatel misschien iets anders bedoelt. Wacht, wat is een spatel nu weer??! :’)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *