Bij Madam Pot-thé thuis, Pothé

Bij Madam Pot-thé thuis | nr. 8

Een overzicht van de afgelopen week, beginnend op donderdag. We ontvingen goed nieuws over onze verbouwingsvergunning, genoten van heerlijke Big Mac Wraps, ik verwerkte heel veel pompoen, we werkten in onze verbouwing en ik sloot de week af met een ontspannende wandeling en Netflix.

Donderdag: Goed nieuws en lekker eten

Op donderdag ontvingen we goed nieuws over de goedkeuring van onze verbouwingsvergunning door de gemeente. Onze geel plakaat werd diezelfde dag opgehangen, en we kunnen binnenkort beginnen met het afbreken van de gevelsteen, afhankelijk van mogelijke beroepen. Het was ook tijd om voor het eerst sinds lange tijd een muts te dragen, niet vanwege de kou, maar vanwege de regen. Want, ik maakte een ritje naar de AH voor kortingen op vegetarische burgers. ’s Avonds maakten we heerlijke Big Mac Wraps volgens een recept van Gewoon wat een studentje ’s avonds eet. Het resultaat was super lekker en eenvoudig te bereiden. Dit gerecht gaan we zeker nog vaker maken.


Vrijdag: Heel veel pompoen

Na het werk ging ik langs bij mijn neef om pompoen op te halen voor pompoensoep. Wat er op foto uitzag als een goede hoeveelheid, bleek uiteindelijk véél meer dan verwacht. Ik maakte al twee grote potten pompoensoep en versneed al meerdere kilo’s om in te vriezen. We schatten dat het in totaal zo’n 40kg was. Na wat rond te bellen, deelde ik ook pompoen met mijn moeder, oma en enkele vrienden. Mijn mes brak aan het einde van de dag, dus het was tijd om nog wat tv te kijken en te ontspannen.


Zaterdag: Verbouwingen en Gezelligheid

De zaterdag begon vroeg en stond volledig in het teken van onze verbouwing. We hadden een afspraak met de elektricien om alle elektrische aspecten van ons project te bespreken. Samen bekeken we alle ruimtes en bespraken de locaties van schakelaars, lichtpunten en stopcontacten. Tijdens dit intensieve overleg realiseerden we ons de complexiteit van onze verbouwing, maar we waren blij met de gedegen voorbereiding. Ook konden we rekenen op hulp van onze buurman vandaag, die met zijn kraan ons regenput-opzetstuk verplaatste, een klus die we zelf niet aankonden. Nu al praktisch om een boer als overbuur te hebben! Zijn hulp was goud waard en bespaarde ons veel tijd en moeite. We plaatsten de energiebocht op zijn definitieve plaats, plaatsten de eerste wachtbuis en vulden de opening terug met beton. En als laatste vulden we buiten de geulen verder op van de riolering.

Na al dat harde werk, beloonde ik mezelf met een gezellige avond bij een vriendin. Ik proefde voor de eerste keer Kasteel Rubus Framboise bier en genoot van een ontspannende avond met gesprekken en het samen kijken naar ‘Bake Off’.


Zondag: Een actieve afsluiter van de week

Op zondag werden we getrakteerd op een extra uur slaap, dankzij de wintertijd die inging. Dit gaf me de kans om de dag rustig te beginnen en te genieten van een langzaam ontbijt. Mijn culinaire avonturen zetten zich voort toen ik spinazie à la crème bereidde om in te vriezen, ondanks dat ik normaal gesproken niet zo’n fan ben van spinazie. Echter, als we het combineren met mascarponesaus en vis in ovenschotels, wordt het een stuk lekkerder. Als experiment probeerde ik ook flatbread te maken met Griekse yoghurt, hoewel dat niet helemaal volgens plan verliep, omdat ze niet goed gaar werden vanbinnen. We besloten dat we ze later zouden opwarmen in de oven in de hoop dat ze dan perfect zouden zijn.

In de namiddag maakte ik een prachtige wandeling in Maarkedaal met mijn papa. We kozen voor de Z+ wandelroute, en ondanks een kleine navigatiefout die ons wat extra afstand opleverde, was het een heel mooie tocht van 8 kilometer. De route bood een mix van verharde en onverharde paden en bracht ons door groene landschappen. Onderweg ontdekten we toffe rustpunten met speciale zitplaatsen om even te ontspannen. Deze wandeling was een welkome afwisseling, want het was al een tijdje geleden dat mijn papa en ik samen een wandeling hadden gemaakt, en we genoten er met volle teugen van.


Bij terugkomst was het tijd voor aperitief en wat quality time met een goed boek. ’s Avonds begonnen we aan een nieuwe Netflix-serie, “The Stranger,” waarvan de eerste afleveringen ons intrigeerden en ons nieuwsgierig maakten naar wat er nog komen gaat.

2 gedachten over “Bij Madam Pot-thé thuis | nr. 8

  1. Allez, die Big Mac wrap ga ik ook op mijn lijstje zetten om eens te maken 😀 Het lief zal dat ook wel smaken.
    Veel pompoen ook seg, amai! Ik heb vorige week ook pompoensoep gemaakt maar wel met voorgesneden blokjes want ik zie wat op tegen de moeite om een pompoen te snijden :p

    1. Ja, echt doen! Zeker een aanrader. Wel, ik had hier dus het geluk dat ik de pompoen al in stukken kreeg, die ik enkel nog hoefde te schillen… Want ik vind inderdaad ook dat het anders best een hele klus kan zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *