Avontuur, Daguitstapjes

Dagje naar Zeebrugge

Een kleurrijke zomerdag met mama en papa

Wanneer de zon schijnt, grijpen mijn ouders wel eens de kans om een dagje naar zee te gaan. Als kind ging ik altijd met hen mee, en dat is iets wat ik nog steeds graag doe. Een uitstapje naar de kust blijft voor mij een van mijn favoriete bezigheden. Daarom besloot ik midden augustus om weer eens samen met hen naar Zeebrugge te trekken. Ik stond vroeg op zodat ik nog een paar uurtjes werk kon verzetten voordat we vertrokken. In de late ochtend kwam mijn ouders me oppikken, en zo begon onze zonnige dag aan zee.

Proeven van perfectie: Garnaalkroketten bij ’t Werftje

Na een ontspannend aperitiefje op het terras was het bijna lunchtijd, en we besloten te wachten om te genieten van de beste garnaalkroketten van de Belgische kust. Op dat moment hadden we nog geen zin in een volledige maaltijd, dus kozen we elk voor een overheerlijke garnaalkroket uit het vuistje. Het wachten was het meer dan waard, want de smaak was voortreffelijk. Ik kon echt genieten van mijn portie garnaalkroket.

’t Werftje is het oudste cafés van Zeebrugge. Laat je echter niet misleiden door zijn leeftijd, want de sfeer is er geweldig en ze bieden fantastische visgerechten en een uitgebreide keuze aan schaal- en schelpdieren.


Een boeiende verkenning van de haven

Hoewel we eerder in Zeebrugge waren geweest, hadden we de haven nog niet verkend. Dit was voor ons dus een spannend avontuur. We kozen ervoor om een deel van de ‘Erfgoedwandeling Zeebrugge‘ te volgen, het stuk met speciale nadruk op het havengebied. De oude vissershaven heeft de afgelopen jaren een indrukwekkende facelift ondergaan, waardoor het nu een aangename plek is om te wandelen. Onderweg kwamen we leuke eetgelegenheden tegen die gevestigd zijn in de oude vismijn. Nadat we het historische schip de West-Hinder hadden bewonderd, wilden we het bezoekerscentrum in de ABC-toren bezoeken om van het uitzicht te genieten. Helaas werden we door de beveiliging tegengehouden zonder uitleg, dus we vermoeden dat dit nu niet meer mogelijk is.

Vervolgens wandelden we langs de marinebasis richting het visserskruis. Hoewel er weinig activiteit was op het militaire terrein, viel ons hier voor het eerst op dat militaire voertuigen vlaggetjes op hun nummerplaten hadden. We leerden weer iets nieuws! Na een bezoek aan het monument keerden we terug via de Rederskaai. Stiekem hoopten we hier grote vrachtschepen te zien, maar waarschijnlijk liggen die in een ander deel van de haven waar wandelaars niet kunnen komen. Helaas voldeed de haven niet helemaal aan onze verwachtingen, maar we genoten toch van onze mooie wandeling.


Een mooie ontdekking: De Fonteintjes

Al geruime tijd had ik een markering op mijn Google Maps voor de Fonteintjes, een plek die ik graag wilde verkennen. Omdat mijn moeder een gebroken schouder heeft en wat vermoeid begon te raken, besloten we echter om slechts de helft van de Fonteintjes te bewandelen. De lovende recensies die ik had gelezen, bleken zeker waar te zijn, want dit stukje natuur aan de kust is werkelijk mooi.

Ik raad de Fonteintjes absoluut aan als je meerdere dagen aan de kust verblijft in deze regio. Voor een dagtrip zoals die van ons, was het misschien iets minder geschikt. Als wij een dagje naar zee gaan, draait het voornamelijk om het strand, de zee en alles eromheen. Deze duinen zijn zo weelderig groen dat ze eerder aanvoelden als een klein bos dan als traditionele duinen.


Strandwandeling voor de beleving

Omdat we echt naar het strand en de zee verlangden, verlieten we de Fonteintjes om via het strand terug te keren naar ons startpunt. Hoewel de zee zich al ver had teruggetrokken, wilde ik toch graag met mijn voeten in de zee wandelen. Ik ging al snel te diep het water in, en mijn short was bijna helemaal doorweekt. Gelukkig scheen de zon en was het niet te koud.


IJspret op de dijk

De kust en mooi weer vragen gewoon om ijsjes! Toen we eenmaal op de dijk aankwamen, bleek het echter lastiger dan verwacht om een ijskraampje te vinden. Gelukkig zagen we aan het einde van de dijk toch nog een ijswagen. Ik koos voor een bolletje cookie en een bolletje chocolade, geserveerd in een bakje, omdat een hoorntje niet zo handig voor mij is.

Na een voldane dag aan zee keerden we terug naar de auto en reden we huiswaarts. Ik kijk nu al uit naar ons volgende uitstapje.