Broodje pulled checken
Bij Madam Pot-thé thuis, Pothé

Bij Madam Pot-thé thuis | nr. 5

Wat een druk weekend! Vrijdag kwamen we terug van ons weekje verlof, en gedurende die week had ons hele weekend zichzelf volgepland. Er stonden 3 verjaardagsfeestjes op de planning, een dagje verbouwen én het huis terug op orde krijgen na het weekje weg.

Vrijdag

Helaas was vrijdag de laatste dag van ons weekje vakantie. We deden nog een tussenstop in de baai van Somme en reden toen richting huis. Nog even langs mama en papa, om daar een potje rilette te gaan afgeven & dan naar huis. Eenmaal thuisgekomen laadden we meteen de auto uit, maar tijd om alles terug op zijn plaats te zetten was er niet. Er stond namelijk nog een verjaardagsfeestje op de planning. Het eerste van drie, voor dit weekend.

Ik had een hele gezellige avond met enkele vrienden bij de jarige thuis. We aten super lekkere ovenbroodjes met kaashamburgers en dronken gezellig een biertje.

Zaterdag

We waren speciaal op vrijdag al naar huis gekomen zodat we onze zaterdag terug in het huis konden werken. Dus het wekkertje stond terug om 7u en wij moesten terug aan de slag. We hebben wat tegenslag met de aannemer die niet meteen kan komen voor het leggen van de riolering, dus doen we allerlei andere taakjes tussendoor. Zaterdag hebben we een steunbalk verplaatst van het dak van de garage, verder uitgegraven in ons buitenkot waar de leidingen moeten binnenkomen & alles eens wat opgeruimd.

Na het verbouwen ging ik nog snel op pad voor een last minute cadeautje. Niet meteen een succes, maar bij de 3de winkel dan toch gevonden waar ik naar op zoek was. Snel naar huis en douchen, want het tweede verjaardagsfeestje stond voor de deur. Jelle zijn broer was jarig en zijn vriendin had als verrassing enkele familieleden en vrienden uitgenodigd. We dronken mojito’s & bestelden pizza’s en pasta. Geslaagde avond, maar ook héél blij dat ik in mijn bedje zat. Want het weinig slapen van tijdens de reis begon zijn tol te eisen.

Zondag

Plots was het 9u30. Tijd om op te staan. Want al ons gerief van op reis moest nog terug op zijn plaats gelegd worden, er moesten wasjes gedaan worden, … Genoeg te doen! Het werd snel middag, maar we hadden ondertussen ook al veel gedaan en het huis zag er al terug toonbaar uit. Ik had de overschot gisteren meegekregen van mijn pasta, dus nadenken over mijn middageten was hiermee niet meer nodig.

Maar, er moest nog een cadeautje afgewerkt worden! Deze namiddag was het verjaardagsfeestje van mijn metescheetje en zijn broertje & ik had voor elk een gepersonaliseerde hoodie voorzien. Last minute zoals ik ben moest dat personaliseren uiteraard nog gebeuren. Een beetje later dan voorzien, maar we zijn er geraakt! En de kindjes leken heel tevreden met hun cadeautjes. Eind goed, al goed. Ook hier was terug heerlijk eten voorzien! Broodjes pulled chicken. Njam njam!

Bij thuiskomst ontdekken dat er nog 3 wasjes aan de draad hingen te drogen, klaar om opgeplooid te worden, dat was minder leuk. Verstand op nul en plooien. Eenmaal klaar, keek ik nog een aflevering van Familie en was ik helemaal klaar om te gaan slapen.

Maandag

Eerste dag terug werken na mijn verlof. Een mailbox met meer dan 500 ongelezen mails. Feest. Gelukkig had ik dit voorzien & had ik de voormiddag uitgetrokken om door mijn mailbox te gaan & de planning voor de komende weken op orde te brengen. Tussendoor moest ik nog even naar de tandarts, die mij gelukkig verloste van het draadje die nog steeds aan mijn tanden zat van na mijn blokjes, maar ondertussen helemaal gebroken was en dus geen enkele functie meer had. Ik haalde al meerdere keren mijn tong open aan het venijnig draadje, dus opgelucht dat het eruit is!

In de namiddag was ik terug aan de slag bij Brummo, waar ik verder ging met het leuke project waarop ik aan het werken ben de laatste weken. Het naar huis rijden verliep helaas niet zo vlot als anders. Ik stond meer dan een uur in de file. In de plaats van 30min, deed ik er 1u30 over. Thuis dus snel snel tik tok noodles klaargemaakt, voor de tv gegeten met een aflevering Niveau 4 en erna nog wat in mijn boek gelezen.

Dinsdag

Na lange tijd nog eens een dagje van thuis uit werken. Ik ging aan de slag met allerlei kleine taken, zodat ik lekker veel kon afvinken op mijn to do lijst. Tussendoor nog een wasje gedaan en opgehangen. En snel was het 16u.

Vandaag is de eerste dag van mijn nieuwe opleiding, het postgraduaat digitale marketing aan HoGent. Het begint maar om 17u, maar om zeker te zijn dat ik parking heb ga ik al om 16u vertrekken en een boek meenemen voor in de auto, indien ik écht te vroeg ben en nog even moet wachten. Spannend!

2 gedachten over “Bij Madam Pot-thé thuis | nr. 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *