Zomerbar Jeugdhuis Nuitgang
Bij Madam Pot-thé thuis, Pothé

Bij Madam Pot-thé thuis | nr. 1

Een bewogen weekend, zo kunnen we het wel noemen. Eentje met een paar tegenslagen. Vrijdagavond eindigde uren eerder dan voorzien. Zaterdag kreeg een heel SPOEDige wending. Zondag was op het gemak, met wat lokale sfeer erbij. En maandag kon ik terug rustig de week aanvatten.

Vrijdag

Ik kon vrijdag de werkweek rustig afwerken. Jelle was vertrokken voor een dagje Rock Zottegem en ik moest zelf pas later op de avond weg. Maar, Pothé is geen huismus en dus vertrok ik al vroeger dan voorzien die avond. Om 22u begon mijn shift achter de toog in ons jeugdhuis, maar ik ging eerst nog even gezellig op ons zomerterras zitten. Samen met een vriendin wat bijpraten en speculeren over wat de nach zou brengen.

We zagen behoorlijk wat volk passeren op onze zomerfuif, maar helaas hebben we deze vroeger moeten afronden dan voorzien. De jeugd gaat blijkbaar vroeger slapen dan wij in onze tijd deden. Voor mij geen probleem, zo kon ik een aantal uurtjes extra slapen alvorens zaterdag terug in ons huis te gaan werken.

Zaterdag

Zaterdag was zoals het hele afgelopen jaar terug een verbouwdag. We gingen verder met het uitgraven van de geulen voor de nieuwe riolering, voerden afval weg, … Tijdens het verder ontmantelen van de dakgoten stootten we op een actieve wespennest. Mijn papa had hier duidelijk minder schrik van dan mij en slaagde erin het nest stuk te maken en de koningin te verjagen. Op die manier werd het langzaamaan minder bedrijvig rond de plaats waar de nest gezeten had.

En plots kwam er een einde aan dit verbouwdagje… Mijn mama was gevallen in onze tuin en moest met spoed naar het ziekenhuis. Schouder uit de kom én een stukje van de schouderbol afgebroken. Dat wordt voorlopig een man minder op de werf en een niet zo aangename periode voor mijn mama.

Zondag

Ik werd alleen wakker in bed. Nadat ik gisteren niet in topvorm in bed gekropen was had Jelle besloten om in de living te slapen en mij een goede nachtrust te gunnen. Hoe zot is dat. Terwijl de koffiekoekjes aan het afbakken waren in de oven, besloot ik snel een chocoladeboterkoek te maken. Ik wou eigenlijk een chocoladetaart maken, maar dat is nogal lastig zonder chocolade… Voor de chocoladeboterkoek is geen chocolade nodig, maar cacao, en dat had ik gelukkig wel in huis.

We deden samen wat taakjes in het huishouden en ik haalde mijn huidig naaiprojectje terug boven. Het moet ooit een Iris jumpsuit van La Maison Victor worden, maar daarvoor moest ik eerst nog héél veel patroondeeltjes uit patroonpapier knippen. Het patroon bestaat uit 21 onderdelen en ik ga zo blij zijn als ik eindelijk in de stof mag beginnen knippen en starten met naaien. Nadat ik braaf alle patroondeeltjes had uitgeknipt bracht ik nog een ziekenbezoekje aan mijn mama met een stukje taart.

Een coverbandje die ik al eerder zag spelen en tof vond moest in de buurt optreden en dus gingen we die kant op met enkele vrienden. Het optreden was goed, helemaal de vibe die we verwacht hadden. Toen de tweede band aan het klaarzetten was besloten we nog te blijven en ook naar hun optreden te kijken. Maar. Dit hadden we beter niet gedaan. Al vanaf het eerste nummer bleek dat dit niet was wat we gehoopt hadden. In het midden van het optreden zijn we afgehaakt en terug naar huis gegaan. Helaas, want de laatste band hadden we anders ook nog graag bezig gezien.

Maandag

Rustig begin van de werkweek. In de voormiddag werkte ik mijn mailbox bij, zette de planning op orde en deed enkele administratieve taken. De namiddag staat op maandag bijna steeds vast, dan ben ik aan het werk bij een vaste klant in Sint-Martens-Latem.

Maandagavond zijn zowel Jelle als ik telkens wat later thuis dan anders, waardoor we dan meestal een snelle pasta eten. Ik had echter geen zin in de typische roomkaassaus die we normaal eten, dus ik dook even de moestuin in op zoek naar een goede portie rucola. Wat olie, parmezaan en nootjes erbij en hopsa, wij hadden eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *