Afrikaanse wax
Bij Madam Pot-thé thuis, Pothé

Bij Madam Pot-thé thuis | nr. 2

Deze week werkte ik aan verschillende projecten en deed ik verschillende huishoudelijke taakjes. Ik ging naar de markt om preiplantjes. We probeerden een nieuw recept uit en aten hierbij voor de allereerste keer boontjes uit eigen tuin.

Dinsdag

Op dinsdag is er hier een wekelijkse markt. Nu is dat voor mij geen wekelijks uitje, maar mijn moestuinplantjes haal ik de laatste twee jaar bijna altijd hier vandaan. Aangezien het tijd werd om de winterprei te planten, ging ik dus tijdens mijn pauze naar het plein.

Bij het kopen van plantgoed stel ik mij vaak de vraag of ik echt de enige ben met zo’n kleine moestuin… De plantjes zaten deze keer per 50 in een bundeltje. Maar wij eten met 2 personen écht geen 50 stelen prei in een paar weken tijd… Gelukkig was het een zeer sympathieke verkoopster en mocht ik een half bundeltje kopen, zodat ik niet meteen de helft van mijn tuintje vol met prei moet zetten & dus ook nog ruimte overhou voor andere wintergroentjes.

In de avond plantte ik meteen alle plantjes uit en nu is het alleen nog wachten en water geven.

Woensdag

Het eerste taakje van de dag was een wasje doen. Ik wil namelijk snel beginnen met knippen en naaien voor mijn Iris jumpsuit, dus het stofje moest nog even gewassen worden. Ik heb voor een mooie wax gekozen met een Afrikaans patroontje en dit was helemaal nieuw voor mij. Ik was dan ook verbaasd dat de stof veel soepeler was geworden na het wassen. Dat opent mogelijkheden voor een volgend projectje met zulke stofjes!

De grootste opdracht van de dag was een rapport opmaken in Word. En wauw, ik heb echt moeten zoeken om alles gedaan te krijgen wat ik wilde. Ik ben absoluut niet meer gewend om in Word te werken, maar als de klant dit specifiek vraagt, dan moet het dus wel.

In de avond probeerden we nog eens een nieuw recept uit: rijst met kip in honingsaus en boontjes. Lekker! Het was de allereerste keer ooit dat ik boontjes zou eten uit mijn eigen tuintje. Er hingen al zoveel boontjes aan de struikjes dat de plantjes bijna tegen de grond lagen van het gewicht. Verse boontjes vind ik het allerlekkerst, maar daarvoor had ik ze al even te lang laten hangen. Weetje voor de volgende keer! Maar gelukkig waren ze nog steeds heel lekker! We gaan volgende week dus zeker en vast opnieuw boontjes eten.

En aangezien die bonen zo lekker waren deze avond, heb ik er maar snel nog een aantal extra gezaaid. Volgens de verpakking kon dit nog net in augustus, dus we zullen zien. Verder heb ik ook nog krulpeterselie, platte peterselie, snijselder, koriander en dille gezaaid.

Donderdag

Donderdag stond er een minder creatieve opdracht op de planning, namelijk het opstellen van projectfiches. Veel repetitief werk en weinig eigen inbreng. Maar eerlijk? Ik vind dat een aangename afwisseling met de echte ontwerpopdrachten.

Tussendoor belde ik nog even met onze architect om de plannen te bespreken en een nieuwe afspraak vast te leggen. Het ziet ernaar uit dat we na deze afspraak de plannen kunnen afronden en onze vergunningsaanvraag kunnen indienen. Eindelijk!

Ik streek nog even mijn stof voor de jumpsuit en ’s avonds ging ik met mama naar de supermarkt. We probeerden nog even een buitenlandse supermarkt in de buurt uit, in de hoop verse groenten en kruiden te vinden, maar helaas. Dit winkeltje zullen we niet vaak opnieuw bezoeken.

Vrijdag

Op vrijdag vind ik het prettig om wat zaken op orde te stellen. Ik breng mijn financiën in kaart, werk mijn administratie bij en rond enkele lopende projecten af. Vaak zijn er tijdens de week enkele taken die ik blijf uitstellen omdat ik er geen zin in heb, en die probeer ik dan op vrijdag af te vinken. Vandaag was dat bijvoorbeeld een telefoontje plegen, enkele e-mails grondig bekijken en offertes versturen.

Vanavond ga ik nog een goed uur wandelen met een vriend, en daarna gaan we gezellig op een terrasje zitten. Even ontspannen voordat ik morgen weer een dagje in huis ga werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *