Bij Madam Pot-thé thuis, Pothé

Bij Madam Pot-thé thuis | nr. 4

Het afgelopen weekend stond in het teken van de verbouwing en een leuke sneukeltocht. Samen met onze oud-leiding van KSA Kruishoutem gingen we op pad.

Vrijdag

Vrijdag was ik aan de slag bij Fun en ik was helemaal vergeten dat er op vrijdag om 16u gestopt wordt. Maar, ik was helemaal klaar voor weekend, en vond het dus absoluut niet erg. Zonnebril op & snel in de auto, op weg naar huis.

Jelle moest op zaterdag naar een babyborrel van een collega & daar moest nog een cadeautje voor gemaakt worden. Ik personaliseerde een badcape en badhanddoek met de naam van het kindje, zoals op het geboortekaartje.

Nadat we bij mijn ouders ons winkelgerief waren gaan ophalen, gingen we ook nog snel ons Too good to go pakket ophalen. In tegenstelling tot de laatste keer was het terug een heel mooi pakket, waar we zeker en vast tevreden mee waren. Ik verpakte alles apart voor in de vriezer en we ploften ons samen in de zetel voor een filmpje.

Zaterdag

Zoals elke week hebben we zaterdag in ons huis gewerkt. We zijn nog steeds in de tuin bezig met het graven van de sleuven voor de nieuwe riolering. De nieuwe glazen voor mijn bril waren twee weken geleden al aangekomen in de winkel, maar ik had nog niet de tijd gehad deze op te halen. We stopten dus om 15u met werken in het huis, net op tijd voordat het begon te regenen, en gingen mijn nieuwe glazen ophalen.

In de avond ging ik nog iets drinken met vrienden. Gelukkig waren er dekentjes beschikbaar op het terras, want het koelde snel af!

Zondag

Toen ik zaterdagavond mijn wekker gezet had, was ik vergeten dat ik deze ochtend met de fiets wou vertrekken. Het gevolg was uiteraard dat alles heel gehaast moest gebeuren. Deze voormiddag stond een sneukeltocht op de planning met onze oudleiding van de KSA. Toen ik uitteste of ik nog in mijn KSA-hemd pas bleek dat er nog enkele mouwschildjes niet waren vastgenaaid… Ik haalde dus nog snel mijn naaimachine uit, stikte de schildjes vast & vertrok met de fiets naar het KSA-lokaal.

Het werd een heel fijne voormiddag waarin we 7km wandelden aan de hand van leuke tochttechnieken. Hier en daar liep het wel eens fout met die technieken, maar uiteindelijk vonden we toch de juiste weg. Onderweg lekkere hapjes en drankjes, één van mijn metekindjes was mee én het zonnetje was van de partij. We sloten de wandeling af met lekkere braadworsten en nog meer gezellige babbels.

Toen ik thuiskwam was ik plots heel moe. Geen zin meer om nog vanalles te doen. Ik deed twee wasjes, zat ondertussen wat in het zonnetje en keek uiteindelijk nog MSBV op tv. Ondertussen had ik ook barstende koppijn gekregen, waardoor ik al om 19u30 in bed zat.

Maandag

Ik begon de werkweek met het maken van mijn planning. Er staan deze weken behoorlijk wat dagen vast ingepland in mijn agenda, bij bedrijven ter plaatse, waardoor het inplannen altijd net wat belangrijker is. Na het inplannen, mails bijwerken en wat administratie, begon ik aan mijn opdrachten van de dag.

Na het werken plooide ik nog een wasje op, deed een rondje in de moestuin en maakte eten klaar. Ik ging voor een snelle pasta pesto met feta en gezouten cashewnootjes ; altijd een succes bij ons! In de avond had ik afgesproken met enkele vrienden om ons oud-leidingsweekendje in oktober te plannen. Na een gezellige 2 uurtjes waren de meeste beslissingen genomen en reed ik terg naar huis. Waar ik nog even in bed een hoofdstukje las in mijn e-book om daarna te gaan slapen.

Dinsdag

Vandaag terug de wekker om 6u45, want ik werk vandaag bij Fun. Ik ben stiekem aan het hopen dat wanneer ik vanavond thuiskom Jelle al zal gekookt hebben, want ik weet nu al dat ik er geen zin in ga hebben. Na het eten moet ik nog enkele andere werk-opdrachten afwerken en dan kan ik hopelijk ook nog een hoofdstukje lezen in mijn boek.

2 gedachten over “Bij Madam Pot-thé thuis | nr. 4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *