Steenpuin
Bij Madam Pot-thé thuis, Pothé

Bij Madam Pot-thé thuis | nr. 3

Het was een weekend met verschillende uitstapjes. Ik ging wandelen en een terrasje doen. Na het verbouwen pikte ik nog een optredentje mee van een coverband en op zondag gingen we de deur uit voor een gezellige rommelmarkt.

Vrijdag

Na mijn werkdag had ik afgesproken met een vriend om in de buurt te gaan wandelen en daarna gezellig iets te drinken. Tijdens onze wandeling moesten we op een bepaald punt omkeren vanwege een loslopende hond op straat, en aangezien we allebei bang zijn voor honden, durfden we er niet voorbij. Dit maakte ons extra achterdochtig tijdens de rest van de wandeling en we besloten om terug te gaan en te genieten van een drankje op het terras. Later sloten andere vrienden zich bij ons aan, en het werd een heel gezellige avond. Rond middernacht was het tijd om met mijn fiets naar huis te gaan.

Zaterdag

We gingen terug aan de slag in ons huis. We deden een ritjes naar het containerpark, papa heeft de geul uitgegraven voor de afvoer van een extra toilet & we gingen verder met het ontmantelen van onze bakgoten. Ondertussen zijn we ook beginnen twijfelen of we niet toch terug bakgoten gaan hangen.

We wisten in de namiddag niet zo goed waar we nog konden aan beginnen, dus brachten een bezoekje aan vrienden die ook aan het verbouwen zijn. Daar zijn ze nu bezig met het vernieuwen van het dak, wat wel leuk was om te zien aangezien dat ons ook nog staat te wachten.

In de avond ging ik nog samen met de vrouw van mijn neef naar een optreden gaan kijken van een bandje waar haar broer in speelt. Het was een toffe band, Am’brass genaamd. Ze brachten covers met een zomerse twist, ska & latin. Helaas waren we bijna de enige die wat gedanst hebben en bleef bijna iedereen op zijn stoel zitten.

Zondag

Zondagochtend was absoluut niet mijn ideale ochtend. Ik deed enkele wasjes, werkte een berg afwas weg en maakte eten klaar voor de middag. Niets aan de hand denk je dan? Helaas! Wanneer ik in de garage de patatjes ging halen om verse frietjes te maken, begon het te regenen. Aangezien de wasdraad buiten ondertussen al helemaal vol hing met versgewassen kleding, wilde ik die dus snel van de draad halen alvorens die helemaal zou natgeregend zijn. Ik begon te lopen op het terras, bleef hangen achter een losliggende terrastegel, en viel languit op de grond. Gelukkig had ik enkel wat schaafwonden en niets ernstig. De andere tegenslagen? Ik slaagde erin een vetvlek op mijn kleding te krijgen tijdens het afwassen én ik vergat dat ik frietjes aan het voorbakken was, waardoor die dus te lang in de frietpot lagen.

Ik hou van rommelmarkten én van ambachtsmarkten, en toevallig was er in de buurt een dorpsfeest waar beide markten plaats vonden. Na het eten vertrokken wij dus naar Nieuwenhove en bezochten de gezellige marktjes. We hebben niet veel gekocht, maar wel 2 toffe items. Als eerste vond ik een dikke wintersjaal en het kraampje ernaast kocht ik een rotan kapstokje. Het kapstokje was een klein beetje stuk, maar dat heb ik bij thuiskomst al meteen kunnen oplossen met enkele druppeltjes secondelijm.

Ik bracht nog een bezoekje aan mijn oma die tijdens de week jarig was geweest en sloot het weekend af in de zetel met een boek, een drankje en een tapasplankje.

Maandag

Gisteren was ik al om 5u30 wakker, een pak vroeger dan normaal. Tijdens de zomer zou ik het heel fijn vinden om in de ochtend heel vroeg op te staan en vroeg te beginnen werken, zodat ik al rond 14u vrij ben met werken. Maar helaas, vorige jaren lukte mij dat, maar dit jaar heb ik het er opvallend moeilijker mee. Deze week werk ik aan een grotere opdracht waarbij het veel makkelijker werken is op een groot scherm, dus ik besliste eindelijk om een Apple keyboard aan te schaffen. Heen en weer naar de winkel en dan enkel nog installeren. Daarmee was mijn werkdag ook voorbij.

Om 19u had ik afgesproken met een vriend om samen te gaan wandelen. Het was al de hele dag afwisselend bewolkt geweest, maar tijdens onze wandeling was het opvallend mooi weer. Ik kan hier zo van genieten. We wandelden 8,5 km aan een rustig tempo.

Als afsluiter van de dag las ik het boek ‘daar waar de rivierkreeften zingen’ van Delia Owens uit.

Dinsdag

Na lange tijd kon ik eindelijk terug op mijn extern scherm werken en wat een verademing! Ik stelde het steeds uit om een Apple toetsenbord te kopen. Maar, met mijn oud toetsenbord was het niet fijn werken op mijn MacBook, aangezien veel toetsencombinaties dan gewoon niet werken. Nu al spijt dat ik zo lang gewacht heb met deze aan te schaffen.

Als middagpauze nam ik even snel een badje tussendoor, want ik ben bij mijn ouders thuis aan het werk. In bad begon ik in een nieuw boek ‘People we meet on vacation’ van Emily Henry. Ik ben nog niet ver gekomen, maar ik heb het vermoeden dat ik dit wel een tof boek voor tussendoor ga vinden.

Ik heb geen concrete plannen voor vanavond na het werken én ik weet nog niet wat we gaan koken, dus ik ben benieuwd wat de rest van de dag nog zal brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *